Παρέα Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Πρόσκληση στη νέα κατηχητική χρονιά



Παρέα Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου
Πρόσκληση στη νέα κατηχητική χρονιά


Η παρέα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου προσκαλεί κάθε νέο και νέα, φοιτητές και πτυχιούχους, εργαζόμενους και ανέργους, όχι μόνο συνειδητούς χριστιανούς αλλά και όσους έχουν απορίες, διαφωνίες και ερωτηματικά σε σχέση με την πίστη μας, και έχουν την αγαθή διάθεση για γόνιμο διάλογο μέσα από το πρίσμα των πατέρων της εκκλησίας και την ορθόδοξη πίστη μας, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της παρέας μας για την νέα κατηχητική χρονιά.
Οι δραστηριότητες αυτές αρχίζουν με την κατήχηση , κάθε τρίτη απόγευμα στις 21:00, στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου . "Μα, λένε, η κατήχηση δεν είναι για την μοντέρνα εποχής. Δεν ξέρω, μονάχα βλέπω ότι και στη μοντέρνα εποχή μας, οι καλύτεροι άνθρωποι είναι εκείνοι πού κρατούν την πίστη του Θεού και φυλάττουν το νόμο Του. Ούτε και ξέρω ποια άλλη επιστήμη θα μπορούσε να αντικαταστήσει την επιστήμη του Χριστού στην αγωγή της νεολαίας. Κοιτάξτε, δεν υπάρχει καμία άλλη επιστήμη για τον άνθρωπο, για το ποιο είναι το νόημα της ζωής του ανθρώπου και πώς πρέπει να είναι ο σωστός άνθρωπος, εκτός από την επιστήμη της πίστης."(Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς, Επίσκοπος Αχρίδος  t 1956) .
Στηριγμένοι σε αυτό το πνεύμα και εμείς πραγματοποιούμε ανελλιπώς εδώ και 13 έτη ομιλίες, είτε από ;μέλη της παρέας μας είτε από καλεσμένους ιδιαίτερου κύρους, ώστε να προβληθούν και να συζητηθούν προβληματισμοί των νέων για κοινωνικά , θεολογικά και επιστημονικά θέματα. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται
κάθε Πέμπτη στις 21:00 με την ραδιοφωνική εκπομπή "Κοντά στους Νέους" που πραγματοποιούμε  με την βοήθεια του ραδιοφωνικού σταθμού "Λύχνος"της Ιεράς Μητροπόλεως  Πατρών.
Όμως, όπως μας λέει και ο Άγιος Μάρκος ο Ασκητής, "  έκεινος πού άφησε τήν
πράξη καί βασίζεται σέ μία άπλή γνώση, άντί γιά δίκοπο μαχαίρι κρατα καλαμένιο
ραβδί".Έτσι  εκτός από την θεωρητική γνώση, αναπτύσσουμε ε και πρακτικές δραστηριότητες, είτε λατρευτικές, πραγματοποιώντας  κάθε Τρίτη στις 20:30 παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο,  αλλά και άλλες ακολουθίες, .είτε κοινωνικές,
με επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε νοσοκομεία , ιδρύματα , αρρωστούς κτλ και τέλος με προσκυνηματικές εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος .
Επίσης ενημερώνουμε όσους δεν μπορούν, για οποιοδήποτε λόγο, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες μας αλλά θέλουν μία αντίστοιχη δυνατότητα ότι η μητρόπολή μας έχει αντίστοιχες ομάδες νέων αλλά και κατηχητικά για μικρότερες ηλικiες σχεδόν σε κάθε ενορία και μπορείτε να ενημερωθείτε μέσα από το site:
http;//www.i-m-patron.gr/ ώστε να βρείτε κάτι που σας εκφράζει και, κυρίως,
κινείται σίγουρα μέσα στα πλαίσια της ορθόδοξης εκκλησίας μας.
.   Ελπίζουμε και φέτος να μας τιμήσουν με την συμμετοχή τους παλαιά και νέα μέλη και ευχόμαστε σε όσους κάνουν αντίστοιχες κινήσεις μία καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου