Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου του έτους 2018 το ανέσπερο Φως της Αγίας Γης πλημμύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής των Πατρών.
Εκεί στον Ναό, του Αγίου Ιωάννου του θεολόγου, o πατέρας Γεώργιος Ηλιόπουλος Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών και υπεύθυνος της ομάδος του Αη-Γιάννη, όλη η παρέα μας και περισσότεροι από 150 φίλοι και προσκεκλημένοι είχαν την ευλογία και την τιμή να υποδεχτούν τον Αγιοταφίτη πατέρα Ιγνάτιο Καζάκο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής των Ποιμένων και Μπετζάλα στη Βηθλεέμ.
Ενώπιον του θερμού αυτού ακροατηρίου,  κατά πρώτον ο πατέρας Γεώργιος Ηλιόπουλος χαιρέτησε, σύστησε και ευχαρίστησε εγκαρδίως τον πατέρα Ιγνάτιο που κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την Μονή των Ποιμένων μας αγκαλιάζει παρόλο τον φόρτο του ιερού καθήκοντός του και κατά δεύτερον ο ίδιος ο πατέρας Ιγνάτιος, εμφανώς συγκινημένος από την αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου του Θεού, ανέτρεξε σε μνήμες από τον πρότερο βίο του, την παιδική και την φοιτητική ζωή του στην πόλη μας και απεύθυνε χαιρετισμό σε παλαιούς γνώριμους.
Σε μια κατάθεση ψυχής μοιράστηκε το οδοιπορικό της πνευματικής του αναζήτησης μέσα στην Εκκλησία και εκμυστηρεύτηκε την θαυματουργική παρέμβαση του Κυρίου και το πνευματικό μονοπάτι που τον οδήγησε από τα έδρανα της Αγγλικής φιλολογίας να ξεκινήσει ως προσκυνητής για τους Αγίους Τόπους και έκτοτε να υπηρετεί ως ποιμενάρχης Χριστού στην μονή των Ποιμένων και στην ενορία της Μπετζάλα όπου αριθμούνται , στην τελευταία, δέκα χιλιάδες αραβόφωνοι χριστιανοί.
Μας ανέφερε, με αγάπη, τις δυσκολίες στην διακονία , όχι μόνον του λαού του Θεού, όλων των Αγιοταφιτών Πατέρων, τις οποίες οι ίδιοι θεωρούν «παράσημα και τιμή για την αγάπη του Χριστού μας», καθώς και  την αγωνία των Πατέρων  για το πρόβλημα της ελληνικής λειψανδρίας  στην Αγία Γη (οι Έλληνες χριστιανοί αποτελούν πια μόνον το 0,7% του πληθυσμού της).
Άμεσα και κατανοητά απάντησε στα θεολογικά ερωτήματα των παρευρισκομένων πιστών και τέλος μετά το πέρας της εκδήλωσης με πολύ υπομονή και αγάπη μοίρασε ευλογία και ευχές στον κάθε έναν προσωπικά.
Με την ευλογία του πατρός μας πρωτ\ρου Γεωργίου Ηλιόπουλου ευχόμαστε ο Κύριός μας να ενδυναμώνει και να στηρίζει τον πατέρα Ιγνάτιο και όλους τους Αγιοταφίτες Πατέρες στο ιερό τους έργο και να μας αξιώσει να τον απολαύσουμε πάλι μαζί μας ως αγγελιοφόρο της αγάπης Του από την Αγία Γη.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου