ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ 
( επειδη αγαπω την πατριδα μου) Μερος Α

Φίλοι μου και σεβαστοι αναγνώστες με αφορμή τα όσα λέγονται και συζητούνται τα τελευταία χρόνια περί των "αγαπώντων τουτη την πατρίδα μου προκαλούν μια μεγάλη ανησυχία ως ορθόδοξος ιερέας και Ελληνας πολίτης, ως προς τα πού οδηγούν οι θέσεις των, αυτή το λαο και την ταλαιπωρη αλλά και ευλογημένη χώρα μας. Και φυσικά αναφέρομαι στην ετικέτα που με πολλή ευκολία κολλουν πανω στον καθενα μας οταν ακουσουν " αγαπω, σεβομαι και υπερασπιζομαι αυτο τον τοπο". Η λεξη βεβαια που αναγραφεται πανω σε αυτη εχει τον τιτλο ρατσιστης. Θεωρώ  εν πρωτοις την ανάγκη να αναφερθώ επωνύμως σε κάποιους ελαχιστους - απο την πλειαδα των ξενων- που εχουν αξιολογισει το μεγαλειο αυτης της πατριδας και μπορουν ( αυτοι μονο μπορουν) να μιλουν ελευθερα και να εγκωμιαζουν τη χωρα μας. Πριν ομως πεσουν καποιοι και αυτους να τους χαρακτηρισουν ρατσιστες θελω να τους προλαβω και να τους ειπω " ΟΥΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΙ ΟΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΞΕΝΟΙ" . Παρακαλω ας τους παρακολουθησουμε πρωτον Will Durant Αμερικανός σπουδαίος ιστορικός και φιλόσοφος ομολογεί : " Εκτός από τις μηχανές δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε άλλο διαχρονικό που να μην προέρχεται από την Ελλάδα σχολεια, γυμναστήρια αριθμητική γεωμετρία ιστορία ρητορική, φυσική, βιολογία, ανατομία, υγιεινή, διακοσμητική, ποίηση, μουσική, τραγωδία, κωμωδία".  
Δεύτερον, ο γνωστός παγκόσμιος ποιητής και φιλόσοφος Γερμανός Βολφγκανγκ Γκαιντε συγκλονιζει με την παρομοιωση : " Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι η Ελλάδα για την οικουμένη ". 
Τρίτον ενας άλλος  γνωστός σοβιετικός ηγέτης με το όνομα Ιωσήφ Στάλιν βλέπει την ορθόδοξη πατρίδα μας ως μία "Αγία Εικόνα" που τη σέβεται την ιδιαιτέρως και εκτιμά, γράφει λοιπόν " όταν νικήσουμε θα μπούμε στη Βουλγαρία ως τιμωροι, στη Γιουγκοσλαβία ως ελευθερωτές και στην Ελλάδα ως προσκυνητές".
Τέταρτον θα αναφερθώ και πάλι σε ένα γερμανό μεγάλο επιστήμονα φιλοσόφον και ποιητή τον Φρήντριχ Νιτσε. Προσέξτε τι γράφει ο άνθρωπος χωρίς κανέναν ενδοιασμό για τους Ελληνες " Ο Ελληνας είναι ως την  ώρα εκείνος που έφερε τον άνθρωπο μακρύτερα. Γινόμαστε από μέρα σε μέρα περισσότερο Ελληνες πρώτα στις αντιλήψεις και στις κλήσεις μας και ας ελπιζουμε πως μια μέρα θα γίνουμε και κατά φύσιν Ελληνες Αυτο είναι και αυτό ήταν πάντα εκείνο που ελπίζω από τον γερμανισμο... Μας επιβάλλεται να ομολογήσουμε ότι οι Ελληνες κρατάνε τα ηνία του πολιτισμού μας και του κάθε πολιτισμού. 
Πέμπτον ας περάσουμε τώρα στο μεγαλύτερο ποιητή της Γερμανίας Ιωαννη  Γάιντε όποιος ομιλεί και εκθειάζει τούτη την πατρίδα και την γλώσσα της " Άκουσα στον Αγιο Πέτρο της Ρώμης το ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες η ελληνική αντήχησε άστρο λαμπερό μέσα στη νύχτα. Σε διάλογο με τους μαθητές του " δάσκαλε τι να διαβάζουμε για να γίνουμε σοφοί όπως εσύ τους έλληνες κλασικούς, και όταν τελειώσουμε τους έλληνες κλασικούς τι να διαβάσουμε ; πάλι τους έλληνες κλασικούς.
Εκτον, ενας επισης απο τους μεγαλους γνωστους ιστορικους Αραβας Ιμπν Χαλντουμ διερωταται " που ειναι η γραμματεία των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, των Αιγυπτίων;  Ολη η ανθρωπότητα έχει κληρονομήσει την γραμματεία των Ελλήνων μόνο. 
Έβδομος,  Φραγκίσκος Λιγκορα, Ιταλός καθηγητής Πανεπιστημίου και πρόεδρος της διεθνούς Ακαδημίας προς διάδοση του πολιτισμού . Φιλοι μου δώστε και πάλι την προσοχή σας σε όσα λέει " Έλληνες να είστε περήφανοι που έχετε και μιλάτε την ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσων. Μην την παραμελείται , αφου αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό . ( παρενεσεις ουχι εκ των εσω αλλα εκ των εξω. Κριμα!)
Για να μη σας κουράσω περαιτέρω βάζω μια άνω τελεία και θα επανελθω με Ελληνες που πραγματικα εζησαν και μιλησαν για το μεγαλειο αυτης της πατριδας. Στο σημειο αυτο και πριν κλεισω θα σας παρακαλεσω να τους μελετησουμε και παλι και πολλακις αυτους τους ελαχιστους που παρεθεσα, μηπως ξεπερασουμε τους οποιους ενδιασμους μας εχουν δημιουργησει " καποιοι" αλλα και ολοι εσεις φιλοι μου να αφερεσετε τα οποια κομπλεξ κουβαλατε και να μας αφησετε οσοι μας κατηγορειτε ησυχους ωστε ως ελευθεροι Ελληνες ορθοδοξοι πολιτες να αισθανομαστε υπερηφανοι γι αυτον τον τοπο γιατι μεσα μας ειναι βαθια ριζωμενη η αγαπη μας γιαυτη την πατριδα.
Σε καμία περίπτωση εμείς οι έλληνες δεν είμαστε σωβινιστές δηλαδή φανατικοί εθνικιστές. Ως χριστιανοι αγαπάμε την Ελλάδα την ιδιαίτερα μας την πατρίδα  στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε και αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας αλλά η αγάπη μας για την Ελλάδα δεν δημιούργησε σε καμία περίπτωση μίσος κατά άλλων εθνών αλλά υπάρχει ευρύχωρος θέση στην καρδια μαςγια όλα τα έθνη χωρίς καμία εξαίρεση.

Ευχαριστω
Πρωτ. Γεωργιος Ηλιοπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου