ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


ΤΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το σχόλιό μας με το θέμα που δημιουργήθηκε και αφορά το άρμα του καρναβάλου με τον ηγούμενο Εφραίμ είναι το εξής:
Ως παρέα ορθοδόξων νέων παρακολουθούμε τα όσα έλαβαν χώρα από την πληροφορία περί του συγκεκριμένου άρματος και σπεύδουμε να δηλώσουμε ότι ελυπήθημεν σφόδρα για τα όσα λέγονται και γράφονται περί αυτού. Οι αρμόδιοι έχουν τόσα να σατυρίσουν από την επικαιρότητα, εκείνο όμως που θεώρησαν ότι θα προκαλέσει ήτο το ιερό ράσο και κατ' επέκταση το ιερό σχήμα του ορθόδοξου κληρικού. Φτάνει πια ! Μέχρι εδώ και μη παρέκει.
Ας μας αφήσουν πλέον να ακουμπούμε εμείς οι νέοι τα οράματά μας και τις ελπίδες μας στο μοναδικό μετερίζει που έχει απομείνει όρθιο και ονομάζεται Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.

Η παρέα του Αη Γιάννη

2 σχόλια :

  1. Συμφωνω με το σχολιο σας και επαυξανω!!!
    Πιστευω οτι πισω απο την αηθη σατυρα κρυβεται μια μακροχρονια μεθοδευμενη πολιτικη που εχει σκοπο την αποδομηση και τον αφελληνισμο της ελληνικης νεολαιας κατα κυριο λογο και κατα συνεπεια τον μελλον της Ελλαδος.Ολοι γνωριζουμε τις δηλωσεις του Υπουργου Εξωτερικων των Η.Π.Α.την δεκαετεια του 70,απο τοτε μεχρι σημερα εχει τρεξει πολυ νερο στο αυλακι αυτης της πολιτικης.Τα εγχωρια φερεφωνα των ξενων κεντρων (δημοσιογραφοι,πολιτικοι,επιχειρηματιες) και οι Ξενοι φιλοι μας εργαζονται συστιματικα για την αποδομηση και τον αφελληνισμο μας(βλεπε...βιβλιο ιστοριας,πολυπολιτισμικη κοινωνια κ.τ.λ)Αυτη τη στιγμη το τελευταιο αναχωμα στα σκοτεινα σχεδια των ξενων κεντρων ειναι η Ορθοδοξια ως εκ τουτου προσπαθουν λυσαλεα να την εξαφανισουν σατυριζοντας και λοιδοριζοντας τους πνευματικους ταγους της.
    Αλλα δεν υπολογισαν κατι πολυ σοβαρο και σημαντικο συναμα.......αρχισαν πολεμο με την Υπεραγια Θεοτοκο και τον Κυριο ημων Ιησου Χριστο και οποιος πετροβολει τον ουρανο οι πετρες χτυπουν στον ιδιο.Ευχομαι εν οψει της ιερας νηστειας να περισυλλεξουμε τις σκεψεις μας και να μετανοησουμε βαθεια για τις αστοχες και βλασφημες ενεργειες που ακουσια θελω να πιστευω ο πατρινος λαος επεσε.ΤΟ ΠΙΠΤΕΙΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΤΟ ΕΜΑΙΝΕΙΝ ΣΑΤΑΝΙΚΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ....

    Στην αυγη του 21ο αιωνα η ανθρωποτητα υποβαλεται σε μια εξελικτικη κριση,στην οποια κρυβεται η επιλογη του πεπρωμενου της.Απο την μια ο ανθρωπινος νους εχει επιτυχει μια τεραστια τεχνολογικη αναπτυξη απο την αλλη στεκει αποσβολωμενος και συγχυσμενος.Λογω της παγκοσμιοποιησης ειναι εντονα τα φαινομενα αποδομησεως αξιων και θεσμων,ενω ταυτοχρονα αυξανεται η ανασφαλεια του πολιτη,λογω της σταδιακης διαλυσεως σημαντικων δομων συνοχης του κοινωνικου ιστου,οπως η οικογενεια,η παιδεια κ.α.
    Η κατασταση λοιπον αυτη εχει οδηγησει πολλους επιστημονικους κυκλους,να κανουν λογο για εναν επερχομενο νεο παγκοσμιοποιημενο μεσαιωνα (ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ)καθως κινδυνευει ακομα και αυτη η δημοκρατικη εκπροσωπιση των πολιτων,εφ'οσον τα πραγματικα κεντρα εξουσιας δεν ειναι πια τα εθνικα κρατη αλλα διεθνη κεντρα αποφασεων που διευθυνουν και ελεγχουν το οικονομικο συστημα,τεχνολογια,θεσμους.Τετοια υπερεθνικα κεντρα ειναι η Παγκοσμια Τραπεζα,το Διεθνες Νομισματικο τεμειο,G8,G20,οι τεχνοκρατες της Ε.Ε.το Παγοσκοσμιο οικονομικο φορουμ και αλλα ελιτιστικα clubs οπως η λεσχη Μπιντελεμπεργκ.Χαρακτηριστικη ειναι η δηλωση του rockfeller σε εισηγηση του στην λεσχη Μπιντελ.<<...ο κοσμος σημερα ειναι ετοιμος να δεχθει μια παγκοσμια κυβερνηση.Η υπερεθνικη κυριαρχιας μιας παγκοσμιας ελιτ ειναι σιγουρα προτιμητεα σε σχεση μετον εθνικο αυτοπροσδιορισμο που υφιστατο εως τωρα.>>Φαινεται οτι σημαντικο οπλο στα χερια της παγκοσμιοποιησης ειναι η υποταγη συνειδησεων των πολιτων,η οποια επιτυχανεται με χειρουργικο τροπο,και οχι δια της απροκαλυπτης βιας η' του καταναγκασμου που ενδεχομενως να προκαλουσε αντιδρασεις.Τα μεσα που χρησιμοποιουνται ειναι η υπονομευση της πνευματικης δραστηριοτητας,χαμηλο επιπεδο δημοσιας εκπαιδευσης,ελεγχος των ΜΜΕ,η προωθηση προτυπων υπερκαταναλωσης,εκφυλισμος ηθων και θεσμων.
    Σε ενα τετοιο περιβαλλον ο ανθρωπος εχει αποπροσανατολιστει,κινδυνευοντας οχι μονο να χασει την πνευματικοτητα του αλλα και την ιδια του την φυσικη υποσταση.
    Γιναμε ολοι υπερκαταναλωτες και παυσαμε να ειμαστε ανθρωποι!Στον πολιτισμο του εχειν ο ανθρωπος κινδυνευει να μετατραπει απο (ζωον λογον εχον σε ζωον χωρις λογον εχον)χωρις καρδια και χωρις Θεο.
    Στην ανεκτιμητη παρακαταθηκη της ελληνικης φιλοσοφιας ανηκουν φρασεις οπως << ου το ζην περι πλειστου ποιητεον αλλα το ευ ζην>>.
    Κατα το Neil Postman ολοι αργα η' γρηγορα καλουμαστε να επιλεξουμε μεταξυ δυο στασεων ζωης,οι οποιες συνδεονται ιστορικα με δυο ομαδες ανθρωπων..τους Αθηναιους και τους Βησιγοτθους.Οι Αθηναιοι ειναι οι πατερες του πολιτισμου,της φιλοσοφιας,της επιστημης,της αισθητικης,της δημοκρατιας του λογου και του διαλογου.Οι Βησιγοτθοι δεν εκτιμουσαν ιδαιτερα την παιδεια και την τεχνη,ηταν ομως ικανοτατοι ιππεις,τους αρεσε να λεηλατουν και να καταστρεφουν γι αυτο και το περασμα τους εφερε τον μεσαιωνα.Οι Αθηναιοι και οι Βησιγοτθοι ειναι ζωντανοι μεσα μας στις αξιολογικες μας τοποθετησεις.Να εισαι Αθηναιος η' Βησιγοτθος σημαινει να προσανατολιζεις την ζωη σου σε ενα συνολο αξιων.
    Ο Αθηναιος σημερα ειναι ο χριστιανος,ο ανθρωπος του (ειναι)αυτος που αγαπαει,που συμπαραστεκεται,απορει,θετει ερωτηματα,διαλεγεται,προσευχεται για τον εαυτο του και για τον κοσμο,εγρατευεται,εκκλησιαζεται και εκτιμα την παραδοση.Ο Βησιγοτθος απο την αλλη ειναι ο υλοφρων ανθρωπος,υπολογιζει την γνωση,την αγαπη και τις αξιες μονο οταν αυτες υπηρετουν το (εχειν),την εξουσια πανω στους αλλους.
    Δυστυχως επειδη ειναι πιο ευκολο στην εποχη μας να εισαι Βησιγοτθος ειναι πολυ περισσοτεροι απο τους Αθηναιους-χριστιανους αφου για να εισαι Αθηναιος-χριστ. απαιτει μοχθο και μαθητεια.
    Τον δρομο που θα ακολουθησουμε θα τον επιλεξουμε εμεις.....Αν θελουμε να κτισουμε ενα μελλον καλυτερο,τοτε η μονη μας επιλογη ειναι ο Αθηναιος.Κι αν ομως επιλεξουμε τον δρομο του Βησιγοτθου???????Τρομαζω και μονο στην σκεψη........

    ΑπάντησηΔιαγραφή